Ta strona wykorzystuje pliki cookie

Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności

zamknij
MĄKA LNIANA ZŁOTA PEŁNOTŁUSTA BEZGLUTENOWA BIO 500 g - BIO QLINAR

MĄKA Z LNU ZŁOTA PEŁNOTŁUSTA BEZGLUTENOWA BIO 500 g - BIO QLINAR


BIO QLINAR
Mąka

Certyfikat produkcji ekologicznej

Przyjazne dla wegetarian

Przyjazne dla wegan

Bez glutenu

Dodaj do ulubionych
MĄKA Z LNU ZŁOTA PEŁNOTŁUSTA BEZGLUTENOWA BIO 500 g - BIO QLINAR

MĄKA Z LNU ZŁOTA PEŁNOTŁUSTA BEZGLUTENOWA BIO 500 g - BIO QLINAR

Akceptuję zasady polityki prywatności  

redeem Za ten produkt możesz otrzymać 1 EKO pkt.


18,33 zł
Produkt dostępny

  Darmowa dostawa

dla zamówień od 295 zł

  BLIK i płatności on-line

płatności on-line od Przelewy24

  InPost lub DHL

dogodny sposób dostawy

  Program partnerski

kupony rabatowe za EKO punkty

SKŁADNIKI
prażone, mielone nasiona lnu złotego*. (*certyfikowany składniki ekologiczny)

OPIS
Może służyć jako dodatek do pieczenia chleba, ciastek, naleśników, panierka do drobiu, RYB i warzyw.
Produkt o niskej zawartości węglowodanów. Idealny składnik diety keto.

Przepis na lniane chipsy keto:
Składniki: 100 g mąki lnianej zlotej bioQlinar; 75 ml wody; 3-4 szczypty soli (do smaku); ewentualnie ulubione przyprawy**
** dodaj 5-10 g przypraw (tymianek, kminek, lubczyk, papryka w proszku itp.) jednocześnie o tyle samo zmniejszając ilość mąki

Sposób wykonania:
1. Wszystkie składniki wsypać do miski
2. Mieszać i ugniatać ciasto rękoma, aż przestanie przylegać do palców
3. Uformować placek o grubości 3 mm i wyciąć szklanką kółka
4. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć wycięte kółka
5. Piec w 170°C przez 20 minut, odwrócić chipsy na drugą stronę i piec dalsze 10 minut
6. Po ostudzeniu przechowywać w papierowej torbie

Otrzymane chipsy zawierają:
- 45 % tłuszczu
- 25 % błonnika
- 18 % białka
- i tylko 1 % węglowodanów przyswajalnych!

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 2087 kJ/497 kcal
Tłuszcz: 38,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,3 g
Węglowodany: 0,9 g
w tym cukry: 0,5 g
Błonnik: 30,1 g
Białko: 22,6 g
Sól: 0,14 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
BIO QLINAR
BP_34832
5908288974394
182 szt.

Opis

Wegetariański
Tak
Wegański
Tak
Certyfikat bio
Tak
Bez glutenu (w składnikach)
Tak
Bez glutenu (deklaracja)
Tak
Gwarantowany termin przydatności
90 dni
Masa netto
500 g
Kraj pochodzenia składników
Polska
Bez cukru (w składnikach)
Tak
Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.

MĄKA Z LNU ZŁOTA PEŁNOTŁUSTA BEZGLUTENOWA BIO 500 g - BIO QLINAR

18,33 zł