Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
OPIS Może służyć jako dodatek do pieczenia chleba, ciastek, naleśników, panierka do drobiu, RYB i warzyw. Produkt o niskej zawartości węglowodanów. Idealny składnik diety keto.
Przepis na lniane chipsy keto: Składniki: 100 g mąki lnianej zlotej bioQlinar; 75 ml wody; 3-4 szczypty soli (do smaku); ewentualnie ulubione przyprawy** ** dodaj 5-10 g przypraw (tymianek, kminek, lubczyk, papryka w proszku itp.) jednocześnie o tyle samo zmniejszając ilość mąki
Sposób wykonania: 1. Wszystkie składniki wsypać do miski 2. Mieszać i ugniatać ciasto rękoma, aż przestanie przylegać do palców 3. Uformować placek o grubości 3 mm i wyciąć szklanką kółka 4. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć wycięte kółka 5. Piec w 170°C przez 20 minut, odwrócić chipsy na drugą stronę i piec dalsze 10 minut 6. Po ostudzeniu przechowywać w papierowej torbie
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g Wartość energetyczna: 2087 kJ/497 kcal Tłuszcz: 38,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,3 g Węglowodany: 0,9 g w tym cukry: 0,5 g Błonnik: 30,1 g Białko: 22,6 g Sól: 0,14 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.