Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
redeem
Wartość produktu poniżej minimalnej wartości do naliczenia punktów. Dodaj większą ilość do koszyka i sprawdź liczbę punktów w podsumowaniu koszyka.
OPIS Makaron Novelle z ciecierzycy jest wytwarzany w 100 % z mąki z ciecierzycy. Jest zdrową alternatywą dla tradycyjnych makaronów wytwarzanych z mąki pszennej, jest mniej kaloryczny i dostarcza wielu cennych składników. Zawiera mangan, który przyczynia się do utrzymania zdrowych kości oraz miedź, która pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego. Makaron warzywny Novelle posiada również wysoką zawartość białka, które przyczynia się wzrostu i utrzymania masy mięśniowej. Jest wygodny w przygotowaniu, gdyż przygotowuje się go znacznie szybciej i łatwiej niż warzywo, z którgo pochodzi. Świetnie sprawdzi się w różnego rodzaju daniach, takich jak sałatki czy zapiekanki. Nasz makaron Novelle jest pyszny i zdrowy! Spożywaj 1 porcję (100 g) dziennie w ramach zróżnicowanej diety i aktywnego trybu życia.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Zagotować wodę w proporcji 1 litr wody na 100 g makaronu. 2. Do gotującej wody wrzucać stopniowo makaron, nie przerywając wrzenia. 3. Gotować 4 minuty na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając. 4. Po ugotowaniu makaron odcedzić i podawać.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g po ugotowaniu Wartość energetyczna: 684 kJ/163 kcal Tłuszcz: 3,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g Węglowodany: 20 g w tym cukry: 0,8 g Błonnik: 7,2 g Białko: 10 g Sól: <0,01 g Fosfor: 159 mg (23 %)* Miedź: 0,35 mg (35 %)* Mangan: 1,21 mg (61 %)* *dzienna referencyjna wartość spożycia