Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
OPIS Pyłek kwiatowy z ogrodu botanicznego jest niezwykle cennym produktem pozyskiwanym przez pszczoły. Jest bogatym źródłem makro i mikroelementów takich jak: wapń, magnez, potas, cynk, mangan oraz miedź. Jest naturalnym źródłem związków o działaniu antyoksydacyjnym, stymuluje układ odpornościowy, wspiera prawidłowe funkcjonowanie serca i naczyń krwionośnych oraz wzmacnia apetyt. Produkt z polskich pasiek. Pyłek jest zbierany w obrębie i bliskiej okolicy Podlaskiego Ogrodu Botanicznego, głównie z roślin zielarskich. Pyłek kwiatowy polecany jest jako składnik zdrowej zbilansowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są podstawą zapewnienia prawidłowego funkcjonowania organizmu.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 2 łyżeczki (10 g) zalać szklanką przegotowanej, ostudzonej wody i odstawić na kilka godzin. Deklarowany korzystny efekt działania po spożyciu 2 porcji produktu dziennie. Najlepiej spożywać rano na czczo i wieczorem przed snem. Kuracja powinna trwać 1-2 miesiące. Najlepiej wiosną i jesienią. Unikać dodawania do płynów o temperaturze powyżej 45°C. Opakowanie zawiera 22 sugerowane porcje produktu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g Wartość energetyczna: 1662 kJ / 394 kcal Tłuszcz: 10 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,0 g Węglowodany: 56 g w tym cukry: 36 g Białko: 20 g Sól: 0 g Magnez: 314,7 mg (84 %)* Wapń: 207,3 mg (26 %)* Żelazo: 7,3 mg (52 %)* Potas: 809,9 mg (40 %)* Cynk: 2,4 mg (24 %)* Mangan: 2,2 mg (110 %)* Miedź: 0,7 mg (70 %)* *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.