Ta strona wykorzystuje pliki cookie

Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności

zamknij
ŻYWE KULTURY BAKTERII DO JOGURTU IMU 1 g (2 FIOLKI) - VIVO

ŻYWE KULTURY BAKTERII DO JOGURTU IMU "ZAKWASKA" BEZGLUTENOWE 1 g (2 FIOLKI) - VIVO



Przyjazne dla wegetarian

Bez glutenu

Dodaj do ulubionych
ŻYWE KULTURY BAKTERII DO JOGURTU IMU "ZAKWASKA" BEZGLUTENOWE 1 g (2 FIOLKI) - VIVO

ŻYWE KULTURY BAKTERII DO JOGURTU IMU "ZAKWASKA" BEZGLUTENOWE 1 g (2 FIOLKI) - VIVO

Akceptuję zasady polityki prywatności  

redeem Za ten produkt możesz otrzymać 1 EKO pkt.


16,37 zł
Produkt dostępny

  Darmowa dostawa

dla zamówień od 295 zł

  BLIK i płatności on-line

płatności on-line od Przelewy24

  InPost lub DHL

dogodny sposób dostawy

  Program partnerski

kupony rabatowe za EKO punkty

SKŁADNIKI
Maltodekstryna, liofilizowane szczepy bakterii: Bifidobacterium lactis (2 szczepy), Lactobacillus acidophilus (2szczepy), Lactobacillus casei, Lactobacillus paracasei, Lactobacillus bulgaricus, Streptococcus thermophilus, Bifidobacterium infantis

OPIS
Zakwasek Imu-JOGURT to starter do domowego przygotowania jogurtu zawierający probiotyczne szczepy kultur bakterii m.in. Bifidobacterium Lactis oraz Lactobacillus acidophilus. Ze względu na swoje właściwości szczepy te są częstym składnikiem produktów osłonowych stosowanych w trakcie i po antybiotykoterapii, przyjmowanych od pierwszego dnia zażywania leków. Domowy JOGURT uzyskany z Zakwaska cechuje się maksymalną świeżością.
Fiolki po 0,5 g.

IMU-JOGURT polecany jest:
+ przy częstych infekcjach i przeziębieniach
+ dla dzieci od 6 miesiąca życia, dorosłych i seniorów
+ w diecie codziennej

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1-3l MLEKA pasteryzowanego zagotuj i ostudź do temperatury od +37 do +43 stopni Celsjusza. Do MLEKA dodaj zawartość fiolki i dokładnie wymieszaj. Naczynie z mlekiem dokładnie przykryj, okryj kocem i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 8-10 godzin. Po tym czasie naczynie wstaw do lodówki i odczekaj kilka godzin - JOGURT dodatkowo zgęstnieje. Spożyj go do 5 dni. Uzyskanym jogurtem możesz zaszczepić MLEKO jeszcze 2-3 razy używając 4 dużych łyżek jogurtu na 2 litry MLEKA.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g gotowego produktu
Wartość energetyczna - 242 kJ/58 kcal
Tłuszcz - 2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,4 g
Węglowodany - 5,9 g
w tym cukry - 5,6 g
Białko - 4 g
Sól - 0,13 g

ZALECANE WARUNKIPRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +8°C
BP_13018
4820148053784
84 szt.

Opis

Wegetariański
Tak
Bez glutenu (w składnikach)
Tak
Bez glutenu (deklaracja)
Tak
Gwarantowany termin przydatności
30 dni
Masa netto
1 g
Kraj pochodzenia składników
Francja
Bez cukru (w składnikach)
Tak
Targi bio planet 2024
TARGI BIO PLANET
Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.

ŻYWE KULTURY BAKTERII DO JOGURTU IMU "ZAKWASKA" BEZGLUTENOWE 1 g (2 FIOLKI) - VIVO

16,37 zł