Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
OPIS Dobry dzień zaczyna się od dobrego poranka. A dobre śniadanie zaczyna się od najlepszych ekologicznych składników. Dlatego nasz mały zespół podobnie myślących ekspertów od żywności ekologicznej tworzy ekologiczne produkty śniadaniowe tutaj, w sercu Tyrolskich Alp, od 30 lat. W porcji 50 g owsianki znajdziesz 1,34 g beta-glukanu z owsa. Beta-glukan z owsa pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. Wysoki poziom cholesterolu jest czynnikiem ryzyka rozwoju choroby niedokrwiennej serca. Korzystny efekt uzyskuje się przy dziennym spożyciu 3 g beta-glukanów z owsa. Ważne jest prowadzenie zdrowego trybu życia i zrównoważonego sposobu żywienia.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Do miski wsypać 50 g owsianki (6 łyżek) i zalać 130 ml wrzącej wody lub 100 ml gorącego MLEKA (w zależności od pożądanej konsystencji). Wymieszaj, pozostaw do namoczenia na 3 minuty i ciesz się ciepłym posiłkiem. Dla owsianki nocnej: dodaj trochę więcej zimnej wody lub MLEKA i pozostaw do namoczenia na noc w lodówce.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g Wartość energetyczna: 1559 kJ/370 kcal Tłuszcz: 8,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g Węglowodany: 61 g w tym cukry: 19 g Błonnik: 7,8 g Białko: 9,6 g Sól: 0,02 g
INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać NASIONA SEZAMU, SOJĘ i inne orzechy.
UWAGA Mimo dołożenia wszelkich starań produkt może zawierać fragmenty pestek owoców.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.