Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
SKŁADNIKI zestaw żywych szczepów bakterii probiotycznych (2x107 jkt/ml) (Lactobacillus rhamnosus GG, Lactobacillus rhamnosus LR 04, Lactobacillus rhamnosus LR 05, Lactobacillus acidophilus LA 1, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus LB 2, Lactobacillus casei LC 101/37, Lactobacillus plantarum LP 02, Lactobacillus plantarum LP 01, Lactobacillus fermentum LF2, Bifidobacterium breve BL 10, Bifidobacterium breve BL 8, Bifidobacterium longum BL 03, Bifidobacterium animals ssp. lactis Bi 01, Streptococcus thermophilus Z57), Streptococcus thermophilus 9Y), ekstrakt z fermentowanych roślin ziołowych i owoców* 20% (owoce głogu* 23,3%, kwiat głogu* 20%, liście melisy* 16,7%, ziele dziurawca* 16,7%, kwiat lipy* 13,3%, ziele skrzypu polnego* 10%), sok jabłkowy* 20% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS Opakowanie 500 ml zawiera 50 porcji produktu. Produkt nieklarowany, niepasteryzowany. Bez dodatku cukrów i substancji słodzących. Zawiera naturalnie występujące cukry. Charakteryzuje się świeżym, ziołowo-owocowym aromatem i naturalnym orzeźwiającym smakiem.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml Wartość energetyczna - 82 kJ / 19 kcal Tłuszcz - 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g Węglowodany - 4,0 g w tym cukry - < 0,5 g Błonnik - < 0,5 g Białko - 0,7 g Sól - 0,02 g
ZALECANE SPOŻYCIE Dorośli: 10-15 ml (2-3 łyżeczki) 3 razy dziennie rozcieńczone w ok. 100 ml wody lub z innym dowolnym napojem. Dzieci powyżej 3-go roku życia: 5 ml (1 łyżeczka) 3 razy dziennie rozcieńczone w ok. 50 ml wody lub z innym napojem.
UWAGA Kwasowość koncentratu oraz mogące powstawać: osad na dnie butelki, biały nalot na powierzchni, gazy są naturalnym efektem procesu fermentacji.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w miejscu chłodnym i przyciemnionym. Po otwarciu spożyć w ciągu 30 dni.