Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
SKŁADNIKI napar z zielonej herbaty* 68 % (woda, zielona herbata*), zagęszczony sok jabłkowy* 21 %, napar z lawendy alpejskiej, polskiej i francuskiej* 10 % (woda, lawenda alpejska* 3 %, lawenda polska* 3 %, lawenda francuska* 3 %), żywe kultury scoby*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS Produkt rzemieślniczy, poddany naturalnej fermentacji na bazie naparu z herbaty z dodatkiem naparu z lawendy. Produkt niepasteryzowany.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml Wartość energetyczna: 18 kJ/4 kcal Tłuszcz: <0,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: <0,5 g w tym cukry: <0,5 g Białko: 0 g Sól: 0 g
INFORMACJA ALERGENNA Produkt może zawierać: SOJĘ, gorczycę.
UWAGI Zawiesina w produkcie jest zjawiskiem pożądanym i świadczy o obecności grzyba herbacianego, którego możesz wykorzystać do przygotowania własnej kombuchy. W związku z procesem fermentacji, produkt może zawierać do 1,2 % alkoholu.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w temperaturze od +2 do +8°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 7 dni.