Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
OPIS Ekologiczna fasolka biała Jaś jest szczególnie znana jako główny składnik popularnej na polskich stołach "fasolki po bretońsku". Doskonale nadaje się do zup, potraw jednogarnkowych, past i pasztetów, a także do sałatek. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 1395 kJ/333 kcal Tłuszcz0,85 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,22 g Węglowodany60,3 g w tym cukry2,11 g Błonnik15,2 g Białko 23,4 g Sól0,04 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu, w zamkniętym opakowaniu. Chronić przed wysoką temperaturą i bezpośrednim działaniem promieni słonecznych