Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
SKŁADNIKI surowy cukier trzcinowy*, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu* (20 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS Do ciast i ciasteczek, trufli i deserów.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wsypać 3-4 łyżeczki do filiżanki i zalać 250 ml zimnego lub gorącego MLEKA.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g Wartość energetyczna: 1602 kJ/378 kcal Tłuszcz: 2,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g Węglowodany: 81 g w tym cukry: 77,6 g Białko: 4,7 g Sól: 0,08 g
WARTOŚĆ ODŻYWCZA NA PORCJĘ (7 g kakao i 100 ml MLEKA) Wartość energetyczna: 363 kJ/87 kcal Tłuszcz: 3,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,3 g Węglowodany: 9,7 g w tym cukry: 9,5 g Białko: 3,3 g Sól: 0,12 g
INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ)
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w temperaturze pokojowej