Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
OPIS Naturalny żywy ocet uzyskujemy poprzez poddanie fermentacji soku owocowego, tłoczonego na zimno ze świeżych owoców, bez użycia drożdży, bez dodatku wody. Ocet nadaje się do spożycia przez okres co najmniej 3 lat od otwarcia butelki. Ocet ten ma wytrawny, malinowy aromat i kwaśny smak. Jest dobrym dodatkiem zarówno do sałatek i mięs, jak i deserów. Ocet malinowy w połączeniu z oliwą (oraz dodatkami takimi jak czosnek i pietruszka) można wykorzystać do przygotowania marynat do mięs, owoców morza lub grzybów. Ocet jest ponadto świetnym dodatkiem do sosów. Wzbogaci on smak sosów do mięs, sosów jogurtowych, czy w połączeniu z miodem słodkich sosów do lodów. Niektórzy polecają ocet z malin jako dodatek do bezy Pavlova