Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
OPIS Lubisz maślany smak, ale nie chcesz używać masła? W takim razie ekologiczny olej do smażenia z masłem Ghee jest właśnie dla Ciebie! Jest to niezawierające laktozy połączenie bogatego w kwas oleinowy oleju słonecznikowego i intensywnego, maślanego smaku bez dodatkowych substancji aromatycznych. Za tę delikatną maślaną nutę odpowiada MASŁO ghee, które jest wykorzystywane głównie w kuchni ajurwedyjskiej. Z MASŁA ghee w procesie klarowania usuwane są białka MLEKA, woda i laktoza, co pozwala ostatecznie uzyskać MASŁO klarowane. Nasz ekologiczny olej do smażenia z masłem Ghee jest idealnym rozwiązaniem dla konsumentów kierujących się zasadami świadomego odżywiania. Można go rozgrzewać do wysokich temperatur i nadaje się dla wszystkich, którzy cenią sobie delikatny, maślany smak podczas gotowania i smażenia. Można na nim smażyć świeże warzywa, ryby, omlety, ziemniaki, a nawet desery (np. tosty francuskie). W porównaniu z masłem lub masłem klarowanym płynna konsystencja pozwala na wyjątkowo precyzyjne dozowanie.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml Wartość energetyczna - 3404 kJ/828 kcal Tłuszcz - 92 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 16 g Węglowodany - 0 g w tym cukry - 0 g Białko - 0 g Sól - 0 g Witamina E - 40 mg [333 % dziennej referencyjnej wartości spożycia witaminy E (dla osoby dorosłej)]
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w temperaturze pokojowej, chronić przed światłem.