Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
SKŁADNIKI ekologiczny olej z zarodków rzepaku tłoczony na zimno.
OPIS Olej tłoczony na zimno, wyłącznie za pomocą środków mechanicznych z klasyfikowanych najlepszych ziaren, pozbawionych gorzkiej okrywy nasiennej. Wysoka zawartość kwasów tłuszczowych omega-3. Zawarty w oleju kwas alfa-linolenowy (ALA) pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. Spożywanie 2 g ALA dziennie (23 g oleju rzepakowego, ok. 2 łyżek stołowych) w ramach zrównoważonego sposobu żywienia i aktywnego trybu życia pomoże uzyskać korzystny efekt zdrowotny. Idealny do sałatek, gotowania, pieczenia ciast.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 3700 kJ/900 kcal Tłuszcz - 100 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 7,7 g w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone - 64,8 g w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone - 27,5 g Węglowodany - 0 g w tym cukry - 0 g Białko - 0 g Sól - 0 g Witamina E - 36 mg (300 %)** ** dzienna referencyjna wartość spożycia witaminy E (dla osoby dorosłej) omega-3 - 8,8 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu.