Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
OPIS Olej roślinny uzyskany przez tłoczenie na zimno ekologicznych pestek dyni. Naturalne źródło kwasów tłuszczowych omega-3. Nadaje się do dressingu do grillowanych warzyw i jako dodatek do wielu rodzajów zup. Nie zaleca się gotowania w wysokich temperaturach.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 ml Wartość energetyczna: 3475 kJ / 830 kcal Tłuszcz: 92 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 16 g kwasy tłuszczowe jednonienasycone: 32 g kwasy tłuszczowe wielonienasycone: 44 g Węglowodany: 0 g w tym cukry: 0 g Białko: 0 g Sól: 0 g omega-3: 9 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, z dala od bezpośredniego światła i ciepła. Po otwarciu przechowywać zamknięte, w takich samych warunkach jak powyżej oraz wkrótce spożyć.