Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
SKŁADNIKI oliwa z oliwek extra virgin* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS Produkt odpowiedni dla wegan. Oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia. Najwyższa kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych. Owocowa oliwa z oliwek o intensywnym, wyrazistym smaku. Doskonale komponuje się z papryką, czosnkiem i czerwonym mięsem.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml Wartość energetyczna - 3367 kJ/819 kcal Tłuszcz - 91 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 15 g Zawiera znikome ilości węglowodanów, cukrów, białka i soli Witamina E - 20 mg [167 % dziennej referencyjnej wartości spożycia witaminy E dla przeciętnej osoby dorosłej]
INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać ORZESZKI ZIEMNE, nasiona SEZAMu, MIGDAŁY, ORZECHY LASKOWE i ORZECHY WŁOSKIE
UWAGA Gdy temperatura spada w okolice 5º C, niektóre kwasy tłuszczowe zawarte w oliwie zaczynają zamarzać. Przed zamarznięciem oliwa nabiera mętnego wyglądu. Wystarczy, że przystawisz butelkę z oliwą do źródła ciepła, a oliwa wróci do poprzedniego wyglądu. Osad i drobne zmętnienie są typowe dla tego typu produktów i nie wpływają na jakość produktu. Oliwa jest w doskonałym stanie i nadaje się do spożycia.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w temperaturze pokojowej, chronić przed ciepłem i światłem.