Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
SKŁADNIKI oliwa z oliwek extra virgin* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS Oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia. Najwyższa kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml Wartość energetyczna: 3389 kJ/824 kcal Tłuszcz: 92 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 13 g Węglowodany: 0 g w tym cukry: 0 g Białko: 0 g Sól: 0 g
UWAGA Gdy temperatura spada do około 5ºC, niektóre kwasy tłuszczowe obecne w oliwie zaczynają krystalizować, powodując jej zmętnienie. To naturalne zjawisko nie wpływa na jakość produktu. Wystarczy umieścić oliwę w pomieszczeniu o temperaturze pokojowej, aby odzyskała swoją pierwotną klarowność. Oliwa pozostaje w pełni wartościowa i nadaje się do spożycia.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu, ale nie w lodówce