Poprzedni
Następny

SOS PIEPRZOWY DO STEKÓW BEZGLUTENOWY BIO 250 ml - BYODO

19,19 zł
Brutto
EAN13 4018462191507 Marka BYODO (sosy, majonezy, musztardy)
SKŁADNIKI
woda, olej rzepakowy*, surowy cukier trzcinowy*, ocet winny biały*, skrobia kukurydziana*, sól kamienna, chrzan*, pieprz czarny* (1 %), białko bobu*, koncentrat soku z cytryny*, ekstrakty ziołowe*, białko ryżowe*, przyprawy*, substancja zagęszczająca: guma guar*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Sos charakteryzuje się pikantną, pieprzną nutą i jednocześnie przyjemną świeżością - to zasługa wysokiej jakości, świeżo zmielonego pieprzu Kampot i Malabar. Sos ten nie tylko doskonale komponuje się z mięsem, ale ze względu na swoje warzywne właściwości świetnie nadaje się również do grillowanych warzyw lub pieczonych w piekarniku ziemniaków.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 990 kJ/240 kcal
Tłuszcz: 22 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,7 g
Węglowodany: 7,1 g
w tym cukry: 6,1 g
Białko: 0,7 g
Sól: 1,7 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce.

Producent / dystrybutor – nazwa i adres Byodo Naturkost GmbH Leisederstrasse 2;84453 Muehldorf Germany
WEGAŃSKI Tak
WEGETARIAŃSKI Tak
BEZ GLUTENU (w składnikach) Tak
CERTYFIKAT BIO Tak
Gwarantowany termin przydatności 90 dni
BEZ CUKRU (w składnikach) Nie
Bez Glutenu (Deklaracja) Tak