Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
OPIS Caponata to idealny przykład klasycznej kuchni włoskiej. Podstawą tego sycylijskiego gulaszu są bakłażany. To niezwykle aromatyczne danie o charakterystycznym, bogatym, słodko-kwaśnym smaku. Caponatę można podawać na gorąco jako główne danie, z ciabattą lub jako dodatek do mięsa. Fantastycznie smakuje również w formie bruschetty.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g Wartość energetyczna: 297 kJ / 71 kcal Tłuszcz: 3,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g Węglowodany: 8,9 g w tym cukry: 6,0 g Białko: 1,3 g Sól: 1,1 g
UWAGA Może zawierać fragmenty pestek.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu