Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
OPIS Jedna z najbardziej popularnych przekąsek Bliskiego Wschodu. Falafel Florentin produkowany jest zgodnie z tradycyjnymi recepturami. Główne składniki to ciecierzyca, natka pietruszki, czosnek. Doskonały dodatek do chlebków pita.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Patelnia: smażyć przez 4-5 min na niewielkiej ilości oleju, od czasu do czasu obracać Piekarnik: piec przez 4-6 min w temperaturze 220°C Frytkownica: smażyć przez 6-8 min w temperaturze 180°C
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1009 kJ/241 kcal Tłuszcz: 14 g w tym kwasy nasycone: 2,2 g Węglowodany: 16 g w tym cukry: 2,0 g Białko: 7,6 g Sól: 1,1 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w temperaturze do +7°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 5 dni.