Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
SKŁADNIKI smażone filety z SARDYNKI europejskiej 70 %, ekologiczna oliwa z oliwek extra virgin 29 %, sól morska. 29 % składników pochodzi z certyfikowanych upraw ekologicznych.
OPIS Smażone filety z SARDYNKI europejskiej w ekologicznej oliwie z oliwek extra virgin. Produkt sterylizowany. Sardynka europejska (Sardina pilchardus), złowiona w północno-wschodnim Oceanie Atlantyckim (FAO 27.VII.e/VIII.a-b-c), podobszar połowu: Zatoka Biskajska.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g PO ODSĄCZENIU Energia: 1171 kJ/281 kcal Tłuszcz: 19,8 g w tym kwasy nasycone: 4,7 g jednonienasycone: 3,8 g wielonienasycone: 0,9 g Węglowodany: 1,8 g w tym cukry: <0,5 g Błonnik: <0,2 g Białko: 23,9 g Sól: 0,4 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni.