Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
OPIS Ricotta jest niesamowicie kremowa i lekka, dlatego można przygotować z jej udziałem zarówno wyśmienite sosy, jak i znakomite desery. Trudno wyobrazić sobie słynne cannoli siciliani bez nadzienia z ricotty. Ten serek serwatkowy znajduje szerokie zastosowanie w kuchni. Doskonale odnajduje się w daniach wytrawnych, jak i tych serwowanych na słodko.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 641 kJ/154 kcal Tłuszcz: 9,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 8,0 g Węglowodany: 4,0 g w tym cukry: 4,0 g Białko: 13 g Sól: 0,25 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w temperaturze od +3 do +8°C