Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
SKŁADNIKI MLEKO*, podpuszczka pochodzenia zwierzęcego (z żołądka cielęcego), sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS Parmezan może być produkowany wyłącznie w prowincjach Bolonia, Regio Emilia, Parma, Modena i Mantua. Nazywa się „Parmigiano“ po włosku. Parmezan to właściwie tylko skrót od „Grana parmigiano reggiano“. Krojony parmezan dobrze komponuje się z daniami kuchni śródziemnomorskiej. Dodany do takich warzyw, jak szparagi, cukinia, bakłażan nadaje im wyjątkowy charakter. Dobrze komponuje się również na półmiskach z serami jako twardy SER połamany na kawałki.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 1671 kJ/402 kcal Tłuszcz: 29,7 g w tym kwasy nasycone: 19,8 g Węglowodany: 0 g w tym cukry: 0 g Białko: 23,4 g Sól: 1,6 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w temperaturze od +2 do +4°C.