Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
OPIS Weź to od nas - bezkofeinowa kawa doskonale komponuje się z wysokiej jakości ekologicznym kakao. Nowe doświadczenie czekolady. Swiss Water® Process jest procesem dekofeinizacji, który opiera się na wykorzystaniu wody oraz odpowiednich parametrów temperatury i czasu, bez użycia innych rozpuszczalników. Dzięki takiemu przedsięwzięciu kawa nie posiada charakterystycznego dla kaw bezkofeinych gorzkiego smaku, a jej naturalne walory smakowe zostają zachowane. Sam proces został opatentowany w 1979 roku w Szwajcarii przez firmę Coffex – skąd jego zamienna nazwa – Szwajcarski Proces Wodny. Warto podkreślić, że kawa bezkofeinowa poddana temu rozwiązaniu jest, aż 99,9 % wolna od kofeiny.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 2522 kJ / 603 kcal Tłuszcz: 44 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 26 g Węglowodany: 49 g w tym cukry: 42 g Białko: 2,2 g Sól: 0,008 g