Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
OPIS Suplement diety, wysoka zawartość witaminy C, błonnika pokarmowego. Ekologiczne sproszkowane owoce camu camu, charakteryzują się przyjemnym, lekko cierpkim smakiem. Mogą stanowić cenny dodatek do diety. Doskonale komponują się z innymi smakami, nadając im egzotycznego charakteru. Witamina C pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego oraz przyczynia się do zmniejszenia uczucia znużenia i zmęczenia. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
ZALECANE SPOŻYCIE 3,8 g dziennie, tj. jedna miarka dołączona do produktu. Zawartość witaminy C w zalecanej do spożycia dziennej porcji produktu wynosi 80 mg (100% referencyjnej wartości spożycia).
UWAGI Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 1325 kJ / 416 kcal Tłuszcz - 1,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,0 g Węglowodany - 83 g w tym cukry - 6,7 g Błonnik - 23 g Białko - 6,1 g Sól - 0,0 g Witamina C - 2140 mg (2675% dziennej referencyjnej wartości spożycia)
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.