Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
UWAGA Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
SKŁADNIKI ekologiczny jarmuż sproszkowany 100 %.
OPIS Ekologiczny jarmuż w proszku wytwarzany jest ze świeżych liści jarmużu. Należy do roślin kapustowatych. Charakteryzuje się wysoką wartością odżywczą i ciekawym smakiem z nutką goryczy. W postaci sproszkowanej stanowi pożywny składnik napojów, koktajli, zup i sosów.
ZALECANE SPOŻYCIE 4 g dziennie, tj. 2 miarki dołączone do produktu. Polecamy jako dodatek do napojów, koktajli, soków, sałatek. Zawartość witamin w zalecanej do spożycia dziennej porcji produktu: witamina A 196 µg (25 %*), witamina K 155 µg (206 %*).
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 1193 kJ/284 kcal Tłuszcz 3,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g Węglowodany 34 g w tym cukry 5,5 g Błonnik 21 g Białko 18 g Sól 0,2 g Witamina A4906 µg (613 % *) Witamina K3876 µg (5168 % *) *dzienna referencyjna wartość spożycia witamin (dla osoby dorosłej).
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.