local_mall
Koszyk
0 szt.
PINSA BIO 400 g - TERRASANA
Certyfikat produkcji ekologicznej
Przyjazne dla wegetarian
Przyjazne dla wegan
Dodaj do ulubionych
2 pkt EKO.
Za ten produkt możesz otrzymać
24,58 zł
Darmowa dostawa
dla zamówień od 295 zł
BLIK i płatności on-line
płatności on-line od Przelewy24
InPost lub DHL
dogodny sposób dostawy
Program partnerski
kupony rabatowe za EKO punkty
SKŁADNIKI
mąka PSZENNA*, woda, semolina z PSZENICY durum*, mąka ryżowa*, drożdże*, białko ryżowe*, sól morska, środek do przetwarzania mąki/ polepszacz: lecytyny (ze słonecznika*). (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Włoska pinsa to obecny trend. Wyobraź sobie ten pyszny, puszysty chleb z odpowiednią chrupkością na zewnątrz. Ciepły, autentyczny włoski chleb, którego nie możesz mieć dość. Pinsa to idealne połączenie pizzy i focacci. Nakładasz go jak pizzę, ale chleb jest bardziej przewiewny niż spód pizzy. Czy wiesz, dlaczego ta ekologiczna pinsa jest lżejsza do strawienia niż pizza? Ciasto fermentuje około 12 godzin. Powoduje to dodatkową puszystość, a co za tym idzie, lepszą strawność. Kolejna zaleta: pinsa zawiera mniej soli niż baza do pizzy. Więc jesz coś w rodzaju pizzy i nadal czujesz się świetnie po posiłku.
Pinsa jest również idealna, jeśli masz rodzinę. Jako zdrowy zamiennik pizzy lub po prostu jako spersonalizowana przekąska lub lunch. Po prostu wybierasz swoje ulubione składniki i doprawiasz tak, jak lubisz. Z sosem, bez sosu, to zależy od Ciebie! Włosi zazwyczaj preferują danie bez sosu, z mozzarellą jako podstawą. Jeśli chodzi o popularne dodatki, pomyśl o świeżym sosie pomidorowym, mozzarelli, oliwie z oliwek i bazylii. Ale jako wegańskie dodatki świetnie sprawdzają się także grillowany bakłażan, karczochy czy grzyby. Eksperymentuj i ciesz się!
W opakowaniu są 2 sztuki. Pakowano w atmosferze ochronnej.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Polać sosem (opcjonalnie), serem i smacznymi śródziemnomorskimi składnikami, takimi jak karczochy, oliwki, świeża bazylia, suszone pomidory. Piec pinsę w piekarniku nagrzanym do 200°C przez 8-10 minut.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1125 kJ / 265 kcal
Tłuszcz: 1,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 52 g
w tym cukry: 1,2 g
Błonnik: 2,6 g
Białko: 10 g
Sól: 1,18 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, MLEKO, ORZECHY, GORCZYCĘ, ŁUBIN i sezam.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 3 dni
mąka PSZENNA*, woda, semolina z PSZENICY durum*, mąka ryżowa*, drożdże*, białko ryżowe*, sól morska, środek do przetwarzania mąki/ polepszacz: lecytyny (ze słonecznika*). (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Włoska pinsa to obecny trend. Wyobraź sobie ten pyszny, puszysty chleb z odpowiednią chrupkością na zewnątrz. Ciepły, autentyczny włoski chleb, którego nie możesz mieć dość. Pinsa to idealne połączenie pizzy i focacci. Nakładasz go jak pizzę, ale chleb jest bardziej przewiewny niż spód pizzy. Czy wiesz, dlaczego ta ekologiczna pinsa jest lżejsza do strawienia niż pizza? Ciasto fermentuje około 12 godzin. Powoduje to dodatkową puszystość, a co za tym idzie, lepszą strawność. Kolejna zaleta: pinsa zawiera mniej soli niż baza do pizzy. Więc jesz coś w rodzaju pizzy i nadal czujesz się świetnie po posiłku.
Pinsa jest również idealna, jeśli masz rodzinę. Jako zdrowy zamiennik pizzy lub po prostu jako spersonalizowana przekąska lub lunch. Po prostu wybierasz swoje ulubione składniki i doprawiasz tak, jak lubisz. Z sosem, bez sosu, to zależy od Ciebie! Włosi zazwyczaj preferują danie bez sosu, z mozzarellą jako podstawą. Jeśli chodzi o popularne dodatki, pomyśl o świeżym sosie pomidorowym, mozzarelli, oliwie z oliwek i bazylii. Ale jako wegańskie dodatki świetnie sprawdzają się także grillowany bakłażan, karczochy czy grzyby. Eksperymentuj i ciesz się!
W opakowaniu są 2 sztuki. Pakowano w atmosferze ochronnej.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Polać sosem (opcjonalnie), serem i smacznymi śródziemnomorskimi składnikami, takimi jak karczochy, oliwki, świeża bazylia, suszone pomidory. Piec pinsę w piekarniku nagrzanym do 200°C przez 8-10 minut.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1125 kJ / 265 kcal
Tłuszcz: 1,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 52 g
w tym cukry: 1,2 g
Błonnik: 2,6 g
Białko: 10 g
Sól: 1,18 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, MLEKO, ORZECHY, GORCZYCĘ, ŁUBIN i sezam.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 3 dni
BP_42900
8713576003857
222 szt.
Opis
- Wegetariański
- Tak
- Wegański
- Tak
- Certyfikat bio
- Tak
- Gwarantowany termin przydatności
- 20 dni
- Masa netto
- 400 g
- Bez cukru (w składnikach)
- Tak
- Producent / dystrybutor – nazwa i adres
- TERRASANA NATUURVOEDING B.V., WAAIER 10, 2451 LEIMUIDEN
Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.