Ta strona wykorzystuje pliki cookie

Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności

zamknij

Pieczenie chleba na zakwasie

Najbliższe warsztaty odbędą się 10 lutego 2024r. o godzinie 16:00

Pieczenie chleba na zakwasie. Warsztaty w stylu EKO.

Nauka i nasza intuicja podpowiadają, że wszystko, co naturalne jest zawsze zdrowsze i bardziej wartościowe. A chleby przygotowane w domu, które doprawiamy dobrymi intencjami, wysokimi wibracjami, pasją i miłością zawsze smakują najlepiej!

Zapraszamy na warsztaty na których dowiesz się dlaczego warto jeść chleb na zakwasie i nauczysz się go piec we własnym domu!



Certyfikat produkcji ekologicznej

Dodaj do ulubionych
Pieczenie chleba na zakwasie

Pieczenie chleba na zakwasie

Najbliższe warsztaty odbędą się 10 lutego 2024r. o godzinie 16:00

Pieczenie chleba na zakwasie. Warsztaty w stylu EKO.

Nauka i nasza intuicja podpowiadają, że wszystko, co naturalne jest zawsze zdrowsze i bardziej wartościowe. A chleby przygotowane w domu, które doprawiamy dobrymi intencjami, wysokimi wibracjami, pasją i miłością zawsze smakują najlepiej!

Zapraszamy na warsztaty na których dowiesz się dlaczego warto jeść chleb na zakwasie i nauczysz się go piec we własnym domu!

Akceptuję zasady polityki prywatności  

redeem Za ten produkt możesz otrzymać 15 pkt EKO.


150,00 zł
Produkt dostępny

  Darmowa dostawa

dla zamówień od 295 zł

  BLIK i płatności on-line

płatności on-line od Przelewy24

  InPost lub DHL

dogodny sposób dostawy

  Program partnerski

kupony rabatowe za EKO punkty

W programie warsztatów - od ziarenka do bochenka …, czyli słów kilka o:

  • ZBOŻACH- prezentacja 13 gatunków zbóż (stare odmiany i gatunki bezglutenowe) - z których możemy pozyskać mąkę, o ich właściwościach,
  • MĄCE – o typach mąki - od białej do razowej,
  • Psychologia ZAKWASU - genialne dzieło przypadku! – o jego właściwościach, wymaganiach, zależnościach…
  • najprostszy przepis na chleb mąka + woda + zakwas + sól = chleb, oraz kilka innych wariantów !
  • o dodatkach do chleba – do wyboru do koloru,
  • w czym upiec chleb? – przegląd foremek od blaszanych, glinianych, żeliwnych po szklane,
  • przechowywanie chleba,

oraz:

  • krótka historia chleba – kilka słów o najstarszym fast foodzie świata,
  • współczesne imitacje chleba – o chlebie na drożdżach i czy każde ciemne pieczywo to chleb razowy?
  • o potrzebie pieczywa bezglutenowego

Podczas warsztatów

Nauczymy się jak wyrobić ciasto na chleb – każdy uczestnik powinien przynieść na warsztat foremkę na chleb. Gotowe ciasto przełożone do foremki będzie gotowe do upieczenia (już w domu po powrocie z warsztatów). Każdy uczestnik warsztatów otrzyma swoją porcję zakwasu na pierwszy domowy wypiek, również zakwas bezglutenowy.
Będzie też można zakupić świeżo mieloną mąkę razową z żyta, orkiszu, płaskurki, jęczmienia, owsa, prosa, gryki.

  • udostępniamy zestaw przepisów,
  • użyczamy fartuchy i niezbędny sprzęt,
  • zapewniamy wszystkie niezbędne produkty,
  • zapewniamy pomoc w trakcie warsztatów,
  • zapewniamy ciepły napój i zdrową przekąskę.

Degustacja

W menu warsztatów między innymi kromka domowego chleba na zakwasie z prawdziwym wiejskim masłem, ze smalcem z grochu ze skwarkami, ziołowe herbaty, kawa, ciasto.

Miejsce realizacji

Pruszków, ul. B. Prusa 10 (mapa dojazdu)

Data wydarzenia

10 luty 2024, godzina 16:00

Obowiązujący strój

Ubranie, w którym czujesz się dobrze.

Czas trwania

ok 2:00 godziny

Informacje dodatkowe

Zajęcia prowadzone są w grupach do 8 osób.

Na wszystkich warsztatach korzystamy z produktów naturalnych, ekologicznych, sezonowych i regionalnych. Wskazówki teoretyczne są do zastosowania niemalże w każdej z diet (np. zarówno mięsnej jak i bez mięsnej). Dania przygotowywane w czasie warsztatów są również dostosowane dla osób na diecie wegetariańskiej i wegańskiej.

ZM_PIECZENIE_CHLEBA
7 szt.

Opis

Certyfikat bio
Tak

Z tym produktem pasuje:

Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Pieczenie chleba na zakwasie

150,00 zł