Ta strona wykorzystuje pliki cookie

Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności

zamknij

Pieczenie chleba na zakwasie

Najbliższe warsztaty odbędą się 10 lutego 2024r. o godzinie 16:00

Pieczenie chleba na zakwasie. Warsztaty w stylu EKO.

Nauka i nasza intuicja podpowiadają, że wszystko, co naturalne jest zawsze zdrowsze i bardziej wartościowe. A chleby przygotowane w domu, które doprawiamy dobrymi intencjami, wysokimi wibracjami, pasją i miłością zawsze smakują najlepiej!

Zapraszamy na warsztaty na których dowiesz się dlaczego warto jeść chleb na zakwasie i nauczysz się go piec we własnym domu!



Certyfikat produkcji ekologicznej

Dodaj do ulubionych
Pieczenie chleba na zakwasie

Pieczenie chleba na zakwasie

Najbliższe warsztaty odbędą się 10 lutego 2024r. o godzinie 16:00

Pieczenie chleba na zakwasie. Warsztaty w stylu EKO.

Nauka i nasza intuicja podpowiadają, że wszystko, co naturalne jest zawsze zdrowsze i bardziej wartościowe. A chleby przygotowane w domu, które doprawiamy dobrymi intencjami, wysokimi wibracjami, pasją i miłością zawsze smakują najlepiej!

Zapraszamy na warsztaty na których dowiesz się dlaczego warto jeść chleb na zakwasie i nauczysz się go piec we własnym domu!

Akceptuję zasady polityki prywatności  

redeem Za ten produkt możesz otrzymać 15 pkt EKO.


150,00 zł
  Darmowa dostawa

dla zamówień od 295 zł

  BLIK i płatności on-line

płatności on-line od Przelewy24

  InPost lub DHL

dogodny sposób dostawy

  Program partnerski

kupony rabatowe za EKO punkty

W programie warsztatów - od ziarenka do bochenka …, czyli słów kilka o:

  • ZBOŻACH- prezentacja 13 gatunków zbóż (stare odmiany i gatunki bezglutenowe) - z których możemy pozyskać mąkę, o ich właściwościach,
  • MĄCE – o typach mąki - od białej do razowej,
  • Psychologia ZAKWASU - genialne dzieło przypadku! – o jego właściwościach, wymaganiach, zależnościach…
  • najprostszy przepis na chleb mąka + woda + zakwas + sól = chleb, oraz kilka innych wariantów !
  • o dodatkach do chleba – do wyboru do koloru,
  • w czym upiec chleb? – przegląd foremek od blaszanych, glinianych, żeliwnych po szklane,
  • przechowywanie chleba,

oraz:

  • krótka historia chleba – kilka słów o najstarszym fast foodzie świata,
  • współczesne imitacje chleba – o chlebie na drożdżach i czy każde ciemne pieczywo to chleb razowy?
  • o potrzebie pieczywa bezglutenowego

Podczas warsztatów

Nauczymy się jak wyrobić ciasto na chleb – każdy uczestnik powinien przynieść na warsztat foremkę na chleb. Gotowe ciasto przełożone do foremki będzie gotowe do upieczenia (już w domu po powrocie z warsztatów). Każdy uczestnik warsztatów otrzyma swoją porcję zakwasu na pierwszy domowy wypiek, również zakwas bezglutenowy.
Będzie też można zakupić świeżo mieloną mąkę razową z żyta, orkiszu, płaskurki, jęczmienia, owsa, prosa, gryki.

  • udostępniamy zestaw przepisów,
  • użyczamy fartuchy i niezbędny sprzęt,
  • zapewniamy wszystkie niezbędne produkty,
  • zapewniamy pomoc w trakcie warsztatów,
  • zapewniamy ciepły napój i zdrową przekąskę.

Degustacja

W menu warsztatów między innymi kromka domowego chleba na zakwasie z prawdziwym wiejskim masłem, ze smalcem z grochu ze skwarkami, ziołowe herbaty, kawa, ciasto.

Miejsce realizacji

Pruszków, ul. B. Prusa 10 (mapa dojazdu)

Data wydarzenia

10 luty 2024, godzina 16:00

Obowiązujący strój

Ubranie, w którym czujesz się dobrze.

Czas trwania

ok 2:00 godziny

Informacje dodatkowe

Zajęcia prowadzone są w grupach do 8 osób.

Na wszystkich warsztatach korzystamy z produktów naturalnych, ekologicznych, sezonowych i regionalnych. Wskazówki teoretyczne są do zastosowania niemalże w każdej z diet (np. zarówno mięsnej jak i bez mięsnej). Dania przygotowywane w czasie warsztatów są również dostosowane dla osób na diecie wegetariańskiej i wegańskiej.

ZM_PIECZENIE_CHLEBA

Opis

Certyfikat bio
Tak

Z tym produktem pasuje:

Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.