Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
OPIS Buraczki do naszej ćwikły parujemy w skórce, dzięki czemu są słodsze i zachowują więcej wartości odżywczych. Tak przygotowane warzywa obieramy i przecieramy nadając im gładką konsystencję. Dodajemy cukier, sól, ocet. Jako ostatni dodajemy przetarty chrzan, całość dokładnie mieszamy i rozlewamy do słojów. Ćwikłę pasteryzujemy, aby nie trzeba było dodać konserwantów. Ćwikła jest znanym i cenionym dodatkiem do wędlin, wszelkiego rodzaju mięs i pasztetów. Osobom, które szukają świeższego spojrzenia na ćwikłę polecamy z krakersami lub chipsami.
Produkt pasteryzowany.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 252 kJ/60 kcal Tłuszcz: 0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 12 g w tym cukry: 7,1 g Białko: 1,6 g Sól: 1,0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.