Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
SKŁADNIKI mięso z gęsi 47,4 %, wątroba z gęsi 30,2 %, tłuszcz gęsi 17,2 %, mąka ŻYTNIA, JAJA kurze w proszku, sól, przyprawy.
OPIS Wyrób drobno rozdrobniony, poddany procesowi pieczenia, wyprodukowany z mięsa, wątroby i tłuszczu gęsiego, z dodatkiem soli i naturalnych przypraw. Kształt wynikający z zastosowanej formy opakowania. Powierzchnia wyrobu lekko chropowata, na przekroju jednorodna. Struktura w pasztecie ścisła, zwarta, konsystencja miękka, wilgotna i smarowna. Barwa na przekroju ciemnobeżowa do szarobrązowej, powierzchnia pasztetu lekko przyrumieniona, złocisto- brązowa.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Produkt gotowy do bezpośredniego spożycia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g Wartość energetyczna: 1132 kJ / 273 kcal Tłuszcz: 22 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,3 g Węglowodany: 5,5 g w tym cukry: 2,5 g Białko: 16 g Sól: 1,6 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w temperaturze od 0 do 6°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 48 godzin.