Ta strona wykorzystuje pliki cookie

Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności

zamknij
ANTIPASTI TRIO: SALAMI MILANO, POLĘDWICA LONZINO, SZYNKA PROSCIUTTO CRUDO BIO BEZGLUTENOWE BIO 90 g - PRIMAVERA

ANTIPASTI TRIO: SALAMI MILANO, POLĘDWICA LONZINO, SZYNKA PROSCIUTTO CRUDO BIO BEZGLUTENOWE BIO 90 g - PRIMAVERA


PRIMAVERA
Wędliny

Certyfikat produkcji ekologicznej

Bez glutenu

Dodaj do ulubionych
ANTIPASTI TRIO: SALAMI MILANO, POLĘDWICA LONZINO, SZYNKA PROSCIUTTO CRUDO BIO BEZGLUTENOWE BIO 90 g - PRIMAVERA

ANTIPASTI TRIO: SALAMI MILANO, POLĘDWICA LONZINO, SZYNKA PROSCIUTTO CRUDO BIO BEZGLUTENOWE BIO 90 g - PRIMAVERA

Akceptuję zasady polityki prywatności  

redeem Za ten produkt możesz otrzymać 2 pkt EKO.


27,99 zł
Produkt dostępny

  Darmowa dostawa

dla zamówień od 295 zł

  BLIK i płatności on-line

płatności on-line od Przelewy24

  InPost lub DHL

dogodny sposób dostawy

  Program partnerski

kupony rabatowe za EKO punkty

SKŁADNIKI
Salami Milano: mięso wieprzowe*, sól morska, cukier trzcinowy*, przyprawy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Polędwica Lonzino: polędwica wieprzowa*, sól morska, cukier trzcinowy*, przyprawy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) 
Szynka Prosciutto crudo: noga wieprzowa*, sól morska, cukier trzcinowy*, przyprawy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Przystawka składająca się z 3 wędlin. Pakowano w atmosferze ochronnej.
Mortadella to włoska wędlina, której początki sięgają XIV wieku w Bolonii. Produkowana jest z mielonego mięsa wieprzowego (preferowana jest łopatka) i tłuszczu z podgardla, z dodatkiem soli, całego czarnego pieprzu i kawałków pieprzu. Wędlina jest gotowana w piecach, a następnie szybko chłodzona. Charakteryzuje się owalnym lub cylindrycznym kształtem, jasnoróżowym kolorem i aksamitną teksturą z widocznymi kawałkami tłuszczu. Mortadella podawana jest w cienkich plastrach lub kostkach, z chlebem lub makaronem. Można ją skropić octem balsamicznym z Modeny dla wzmocnienia smaku. Doskonale komponuje się z czerwonym, musującym winem, takim jak Lambrusco. 

Salami Picante to tradycyjne salami charakterystyczne dla regionu Kalabria.. Charakteryzuje się intensywnym smakiem, uzyskanym dzięki grubo mielonemu mięsu wieprzowemu z udźca, z dodatkiem soli i papryki (mielonej i w ziarnach). Salami dojrzewa co najmniej 30 dni w naturalnych osłonkach. Idealnie smakuje pokrojone w cienkie plastry, lub stanowi nieodzowny składnik wielu rodzajów Pizzy.

Szynka Parmeńska (Prosciutto di Parma) to dojrzewająca szynka wieprzowa o bogatej historii sięgającej czasów rzymskich. Produkowana jest z udźców świń hodowanych w regionie Parmy, a jej unikalny smak i aromat zawdzięcza tradycyjnemu procesowi produkcji, który obejmuje solenie, długie dojrzewanie i staranne formowanie.
Szynka Parmeńska charakteryzuje się delikatnym, słodko-słonym smakiem i miękką, rozpływającą się w ustach konsystencją. Doskonale smakuje jako przystawka, w towarzystwie owoców (melon, figi), a także jako składnik wielu tradycyjnych włoskich dań, np. tortellini. Idealnie komponuje się z białymi, aromatycznymi winami, takimi jak Malvasia dei Colli di Parma, a także z lekkimi winami czerwonymi. 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w Salami Milano w 100 g
Wartość energetyczna: 1536 kJ/370 kcal
Tłuszcz: 30,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 9,6 g
Węglowodany: 0,4 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 24 g
Sól: 3,6 g.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w Polędwica Lonzino w 100 g
Wartość energetyczna: 987 kJ/235 kcal
Tłuszcz: 8,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,6 g
Węglowodany: <0,1 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 40,2 g
Sól: 2,8 g

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w Szynka Prosciutto crudo w 100 g 
Wartość energetyczna: 985 kJ/235 kcal
Tłuszcz: 13,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,8 g
Węglowodany: 0,1 g
w tym cukry: <0,1 g
Białko: 6,0 g
Sól: 6,0 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze max.+7℃

BP_45304
8020819000703
29 szt.

Opis

Certyfikat bio
Tak
Bez glutenu (w składnikach)
Tak
Bez glutenu (deklaracja)
Tak
Gwarantowany termin przydatności
30 dni
Masa netto
90 g
Kraj pochodzenia składników
Włochy
Producent / dystrybutor – nazwa i adres
SALUMIFICIO PEDRAZZOLI SPA, VIA SAN GIOVANNI 16/A, 46020 SAN GIOVANNI DEL DOSSO MN
Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.

ANTIPASTI TRIO: SALAMI MILANO, POLĘDWICA LONZINO, SZYNKA PROSCIUTTO CRUDO BIO BEZGLUTENOWE BIO 90 g - PRIMAVERA

27,99 zł