Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
OPIS Przystawka składająca się z 3 wędlin. Pakowano w atmosferze ochronnej. Mortadella to włoska wędlina, której początki sięgają XIV wieku w Bolonii. Produkowana jest z mielonego mięsa wieprzowego (preferowana jest łopatka) i tłuszczu z podgardla, z dodatkiem soli, całego czarnego pieprzu i kawałków pieprzu. Wędlina jest gotowana w piecach, a następnie szybko chłodzona. Charakteryzuje się owalnym lub cylindrycznym kształtem, jasnoróżowym kolorem i aksamitną teksturą z widocznymi kawałkami tłuszczu. Mortadella podawana jest w cienkich plastrach lub kostkach, z chlebem lub makaronem. Można ją skropić octem balsamicznym z Modeny dla wzmocnienia smaku. Doskonale komponuje się z czerwonym, musującym winem, takim jak Lambrusco.
Salami Picante to tradycyjne salami charakterystyczne dla regionu Kalabria.. Charakteryzuje się intensywnym smakiem, uzyskanym dzięki grubo mielonemu mięsu wieprzowemu z udźca, z dodatkiem soli i papryki (mielonej i w ziarnach). Salami dojrzewa co najmniej 30 dni w naturalnych osłonkach. Idealnie smakuje pokrojone w cienkie plastry, lub stanowi nieodzowny składnik wielu rodzajów Pizzy.
Szynka Parmeńska (Prosciutto di Parma) to dojrzewająca szynka wieprzowa o bogatej historii sięgającej czasów rzymskich. Produkowana jest z udźców świń hodowanych w regionie Parmy, a jej unikalny smak i aromat zawdzięcza tradycyjnemu procesowi produkcji, który obejmuje solenie, długie dojrzewanie i staranne formowanie. Szynka Parmeńska charakteryzuje się delikatnym, słodko-słonym smakiem i miękką, rozpływającą się w ustach konsystencją. Doskonale smakuje jako przystawka, w towarzystwie owoców (melon, figi), a także jako składnik wielu tradycyjnych włoskich dań, np. tortellini. Idealnie komponuje się z białymi, aromatycznymi winami, takimi jak Malvasia dei Colli di Parma, a także z lekkimi winami czerwonymi.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w Salami Milano w 100 g Wartość energetyczna: 1536 kJ/370 kcal Tłuszcz: 30,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 9,6 g Węglowodany: 0,4 g w tym cukry: 0 g Białko: 24 g Sól: 3,6 g.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w Polędwica Lonzino w 100 g Wartość energetyczna: 987 kJ/235 kcal Tłuszcz: 8,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,6 g Węglowodany: <0,1 g w tym cukry: 0 g Białko: 40,2 g Sól: 2,8 g
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w Szynka Prosciutto crudo w 100 g Wartość energetyczna: 985 kJ/235 kcal Tłuszcz: 13,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,8 g Węglowodany: 0,1 g w tym cukry: <0,1 g Białko: 6,0 g Sól: 6,0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w temperaturze max.+7℃
BP_45304
8020819000703
29 szt.
Opis
Certyfikat bio
Tak
Bez glutenu (w składnikach)
Tak
Bez glutenu (deklaracja)
Tak
Gwarantowany termin przydatności
30 dni
Masa netto
90 g
Kraj pochodzenia składników
Włochy
Producent / dystrybutor – nazwa i adres
SALUMIFICIO PEDRAZZOLI SPA, VIA SAN GIOVANNI 16/A, 46020 SAN GIOVANNI DEL DOSSO MN
Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś komentarz
Czy jesteś pewien, że chcesz zgłosić ten komentarz?
Zgłoszenie wysłane
Twój komentarz został wysłany i będzie widoczny po zatwierdzeniu przez moderatora.
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz swoją opinię
Recenzja została wysłana
Twój komentarz został dodany i będzie widoczny jak tylko zatwierdzi go moderator.