Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
OPIS Algi są ręcznie zbierane w ich naturalnym środowisku, na wybrzeżu Galicji (Zatoka Biskajska i Wody Portugalskie). Algi kombu są stosowane do aromatyzowania wody, wykorzystywanej do przygotowania zup, bulionów, sosów, dań z ryżem, warzywami, rybami, mięsem czy dań z gulaszem. 1 g produktu zawiera 150 µg jodu, co pokrywa dzienne zapotrzebowanie na ten składnik.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Stosować tylko do przygotowania wywarów lub bulionów, nie spożywać bezpośrednio. Dodać 1 g alg na 1 litr wrzącej wody, gotować 5 minut i wyjąć algi z wywaru lub z bulionu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu przygotowanego zgodnie z podanym sposobem Wartość energetyczna: 5 kJ/1 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 0 g w tym cukry: 0 g Błonnik: 0 g Białko: 0 g Sól: 0 g Jod: 118 µg (79 %)** ** dzienna referencyjna wartość spożycia jodu (dla osoby dorosłej)
INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać mięczaki, SKORUPIAKI i ryby.
UWAGA Biały nalot, który może pojawić się algach to sól morska.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w temperaturze pokojowej w suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku.