Poprzedni
Następny

BUŁKI Z SIEMIENIEM LNIANYM I CHIA BEZGLUTENOWE (2 x 50 g) 100 g - INCOLA

9,19 zł
Brutto
EAN13 5902431592077 Marka INCOLA (bezglutenowe pieczywo i wafle)
SKŁADNIKI
woda, skrobie (tapiokowa, ziemniaczana, kukurydziana), mąka ryżowa, ziarna (siemię lniane brązowe 4,62 %, siemię lniane złote 4 %, słonecznik 1,45 %, chia - nasiona szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica) 1,33 %), olej słonecznikowy, drożdże, skoncentrowany sok winogronowy, BIAŁKO KURZE (JAJA), substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), błonnik roślinny (z babki jajowatej), cukier, substancje zagęszczające (guma ksantanowa, hydroksypropylometyloceluloza), sól, otręby ryżowe, melasa trzcinowa, mielona łuska gryki.

OPIS
Miękkie bułki, bogate w ziarna. Dzięki zawartości siemienia lnianego i chia, smak bułek nabywa bardzo ciekawego charakteru.
Produkt pakowany w atmosferze ochronnej. Produkt bezglutenowy.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Produkt do bezpośredniego spożycia. Może być również odgrzewany w tosterze lub piekarniku.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1305 kJ/310 kcal
Tłuszcz: 10,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,5 g
Węglowodany: 47,2 g
w tym cukry: 7,2 g
Błonnik: 4,2 g
Białko: 5,6 g
Sól: 1,0 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać białka mleka.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze 14 - 21°C, z dala od źródeł ciepła i promieni słonecznych.
Producent / dystrybutor – nazwa i adres GFS Poland Sp. z o.o. ul. Komorowicka 110, 43-300 Bielsko Biała
WEGAŃSKI Tak
WEGETARIAŃSKI Tak
BEZ GLUTENU (w składnikach) Tak
CERTYFIKAT BIO Nie
Gwarantowany termin przydatności 30 dni
BEZ CUKRU (w składnikach) Tak