Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
OPIS Do produkcji żuru wykorzystano jedynie naturalne składniki umiejętnie połączone z zakwasem chlebowym. Żur nie zawiera substancji konserwujących, sztucznych aromatów, barwników. Produkt niepasteryzowany w ciągłej fermentacji. Podczas otwierania może ulec wzburzeniu.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Przygotuj 2 - 2,5 litra wywaru (warzywnego lub mięsnego). Starannie przecedź. Doprowadź wywar do wrzenia i dodaj zawartość butelki po jej uprzednim wstrząśnięciu. Gotuj na małym ogniu, mieszając 2 - 3 minuty. Podawaj z gotowanymi ziemniakami, ćwiartkami jajka na twardo lub białą kiełbasą.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml Wartość energetyczna: 273 kJ/64 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 14 g w tym cukry: 0 g Białko: 1,6 g Sól: 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Zamkniętą butelkę przechowuj w temperaturze pokojowej w zaciemnionym miejscu. Po otwarciu zużyj w całości. Produkt nie został poddany pasteryzacji, przez co pozostaje w procesie ciągłej fermentacji. Podczas otwierania może ulec wzburzeniu.