- Nowy
local_mall
Koszyk
0 szt.
KAPUŚNIAK BESKIDZKI BIO 450 g - GAPA
Certyfikat produkcji ekologicznej
Przyjazne dla wegetarian
Przyjazne dla wegan
Dodaj do ulubionych
2 pkt EKO.
Za ten produkt możesz otrzymać
24,53 zł
Darmowa dostawa
dla zamówień od 295 zł
BLIK i płatności on-line
płatności on-line od Przelewy24
InPost lub DHL
dogodny sposób dostawy
Program partnerski
kupony rabatowe za EKO punkty
SKŁADNIKI
woda, kapusta* 7 %, kapusta kiszona* 7 %, ziemniaki*, cukinia*, TOFU wędzone* 2,5 % (SOJA*, woda, substancja wiążąca: siarczan wapnia), pietruszka*, marchew*, cebula*, czosnek*, pomidory*, por*, olej rzepakowy*, ziele angielskie*, liść laurowy*, kminek*, papryka wędzona*, pieprz czarny*, sól kamienna kłodawska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Kapuśniak to prawdziwa perła beskidzkiej kuchni, która odzwierciedla tradycje i klimat tych terenów. Jeśli ktoś przejdzie Główny Szlak Beskidzki spotka się z co najmniej kilkoma wersjami tej zupy. Ten słoik jest nawiązaniem do tej bogatej tradycji, która w wielu rejonach Polski jest mocno związana z mięsem. Jednakże nie wszędzie tak było. U Łemków, w Beskidzie Niskim, mięso było relatywnie rzadko na stołach i jedzono kapuśniak właśnie w wersji roślinnej. Poświęć chwilę, aby skupić się na kruchości kapusty, zauważ jej komplementarność z miękkością wędzonego tofu, zamknij oczy.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Porada degustacyjna: aby w pełni cieszyć się aromatami i smakami potrawy, zalecam jej delikatne podgrzanie.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 247 kJ/59 kcal
Tłuszcz: 2,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 8,0 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 2,7 g
Sól: 0,1 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, GORCZYCĘ, SELER, ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE, nasiona sezamu.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w lodówce. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni.
woda, kapusta* 7 %, kapusta kiszona* 7 %, ziemniaki*, cukinia*, TOFU wędzone* 2,5 % (SOJA*, woda, substancja wiążąca: siarczan wapnia), pietruszka*, marchew*, cebula*, czosnek*, pomidory*, por*, olej rzepakowy*, ziele angielskie*, liść laurowy*, kminek*, papryka wędzona*, pieprz czarny*, sól kamienna kłodawska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Kapuśniak to prawdziwa perła beskidzkiej kuchni, która odzwierciedla tradycje i klimat tych terenów. Jeśli ktoś przejdzie Główny Szlak Beskidzki spotka się z co najmniej kilkoma wersjami tej zupy. Ten słoik jest nawiązaniem do tej bogatej tradycji, która w wielu rejonach Polski jest mocno związana z mięsem. Jednakże nie wszędzie tak było. U Łemków, w Beskidzie Niskim, mięso było relatywnie rzadko na stołach i jedzono kapuśniak właśnie w wersji roślinnej. Poświęć chwilę, aby skupić się na kruchości kapusty, zauważ jej komplementarność z miękkością wędzonego tofu, zamknij oczy.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Porada degustacyjna: aby w pełni cieszyć się aromatami i smakami potrawy, zalecam jej delikatne podgrzanie.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 247 kJ/59 kcal
Tłuszcz: 2,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 8,0 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 2,7 g
Sól: 0,1 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, GORCZYCĘ, SELER, ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE, nasiona sezamu.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w lodówce. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni.
BP_44008
5907080467035
13 szt.
Opis
- Wegetariański
- Tak
- Wegański
- Tak
- Certyfikat bio
- Tak
- Bez glutenu (w składnikach)
- Tak
- Gwarantowany termin przydatności
- 80 dni
- Masa netto
- 450 g
- Bez cukru (w składnikach)
- Tak
- Producent / dystrybutor – nazwa i adres
- GAPA Organic. Karolina Grabowska, ul. Obwodowa 29B/U3, 84-240 Reda
Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.