Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
SKŁADNIKI mąka z PSZENICY ORKISZ typ 1050* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS Ziarna z certyfikowanych upraw biodynamicznych. Mąka ORKISZowa otrzymana z mielenia ziaren w młynach żarnowych. dzięki niewielkiej prędkości obrotowej kamienia mielącego zachowane zostają wszystkie wartościowe składniki ziarna.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1478 kJ/353 kcal Tłuszcz: 2,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g Węglowodany: 64 g w tym cukry: 1,0 g Błonnik: 8,5 g Białko: 14 g Sól: <0,01 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.