Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
SKŁADNIKI mąka ORKISZOWA razowa typ 2000* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS Ekologiczna mąka ORKISZowa typ 2000 jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna PSZENICY ORKISZ. Zawiera GLUTEN dobrze przyswajalny przez organizm. Mąka ORKISZowa razowa może być samodzielnie stosowana do wypieku chleba, ciast, ciastek, naleśników, placuszków i klusek.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 1616 kJ / 382 kcal Tłuszcz - 2,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,4 g Węglowodany - 70 g w tym cukry - 6,8 g Błonnik - 11 g Białko - 15 g Sól - 0,02 g