Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
OPIS Idealna do wyrobu ciasta kruchego, rogalików, kruchych babeczek i tart. Jest często stosowana do podsypywania ciasta na pizzę. Można ją wykorzystywać także do dań wytrawnych, w trakcie panierowania mięs, zagęszczania sosów czy przyrządzania łazanek. Polecamy łączenie krupczatki z innymi mąkami, aby dodać wypiekom kruchości i puszystości. Dodanie krupczatki do mąki pszennej stanowi sekret udanych tortów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g Wartość energetyczna: 1460 kJ / 344 kcal Tłuszcz: 1,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g Węglowodany: 70 g w tym cukry: 0,8 g Błonnik: 3,7 g Białko: 11 g Sól: 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze do 25 °C.