Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
SKŁADNIKI 100 % mąka z ciecierzycy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS Wysoka zawartość białka. Białko przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej oraz pomaga w utrzymaniu masy mięśniowej i zdrowych kości. Źródło miedzi i manganu. Miedź i mangan pomagają w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym. Źródło błonnika, żelaza i fosforu. Żelazo i fosfor przyczyniają się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego. Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Zalecana porcja produktu do spożycia niezbędna do uzyskania korzystnego działania produktu: 100 g.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Przed spożyciem gotować 6 minut, al. dente 4 minuty (100 g makaronu na 1 L osolonej wody).
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1539 kJ/366 kcal Tłuszcz: 6,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g Węglowodany: 51 g w tym cukry: 10 g Błonnik: 13 g Białko: 18 g Sól: 0,01 g
Zawartość składników w 100 g produktu po ugotowaniu Żelazo: 2,4 mg (17 %)** Mangan: 1,5 mg (75 %)** Miedź: 0,3 mg (30 %)** Fosfor: 129 mg (18 %)**
** dziennej referencyjnej wartości spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej)
INFORMACJA ALERGENNA Produkt może zawierać zboża zawierające GLUTEN i JAJA.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.