Poprzedni
Następny

MAKARON (GRYCZANY) TAGLIATELLE BEZGLUTENOWY BIO 250 g - PASTA NATURA

15,79 zł
Brutto
EAN13 8050534140286 Marka PASTA NATURA (makarony bezglutenowe)
SKŁADNIKI
ekologiczna mąka z gryki.

OPIS
Makaron wyprodukowany z mąki gryczanej. Dzięki wykorzystaniu najwyższej jakości składnika oraz nowoczesnej technologii produkcji, makaron zachowuje sprężystość i kształt podczas gotowania.
Makaron doskonale łączy się z sosami, np. kremowymi, lekkimi, z małymi kawałkami mięsa i warzyw. Idealnie smakuje z sosem bolońskim i parmezanem. Spróbuj go także w połączeniu z sosami i innymi produktami pomidorowymi.
Ten makaron tagliatelle z łatwością owinie sobie każdego smakosza włoskiej pasty wokół... widelca.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1 L wody, dodać 10 g soli, łyżkę oliwy z oliwek i makaron. Gotować 8 - 10 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i doprawić według uznania.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1525 kJ/360 kcal
Tłuszcz: 3,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g
Węglowodany: 67 g
w tym cukry: 1,0 g
Błonnik: 5,3 g
Białko: 13 g
Sól: 0 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Producent / dystrybutor – nazwa i adres PASTA NATURA SRL
WEGAŃSKI Tak
WEGETARIAŃSKI Tak
BEZ GLUTENU (w składnikach) Tak
CERTYFIKAT BIO Tak
Gwarantowany termin przydatności 360 dni
BEZ CUKRU (w składnikach) Tak
Bez Glutenu (Deklaracja) Tak