Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
redeem
Wartość produktu poniżej minimalnej wartości do naliczenia punktów. Dodaj większą ilość do koszyka i sprawdź liczbę punktów w podsumowaniu koszyka.
SKŁADNIKI semolina* (mąka z PSZENICY durum) 95,5 %, JAJA bażancie świeże (4,5 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny) Udział składników ekologicznych w stosunku do całkowitej ilości składników pochodzenia rolnego - 95,5 %.
OPIS Makaron durum z jajami bażancimi od marki Bartolini to wysokiej jakości produkt, wyrabiany z ekologicznej mąki z PSZENICY durum oraz jaj bażancich. Tego rodzaju makaron charakteryzuje się bogatym smakiem i intensywnie żółtą barwą, którą zawdzięcza użyciu jaj bażancich, znanych z głębszego koloru i bogatszej zawartości odżywczej w porównaniu do zwykłych jaj kurzych. Makaron ten idealnie sprawdzi się w wykwintnych potrawach, a także jako dodatek do zup czy dań głównych. Dzięki wykorzystaniu mąki durum, jest bardziej sprężysty i trudniej go rozgotować.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Przed spożyciem gotować 6 minut, al dente 5 minut, nie hartować (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g Wartość energetyczna: 648 kJ/153 kcal Tłuszcz: 0,9 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g Węglowodany: 29 g w tym cukry: 0,6 g Błonnik: 2,1 g Białko: 5,9 g Sól: <0,01 g
INFORMACJA ALERGENNA Produkt może zawierać gorczycę
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.