Poprzedni
Następny

MAKARON (Z JAJAMI KURY ZIELONONÓŻKI) KRAJANKA BIO 250 g - BARTOLINI (SIELSKA KLUSKA)

7,79 zł
Brutto
EAN13 5901902008543 Marka BARTOLINI (makarony)
SKŁADNIKI
semolina* (mąka z PSZENICY durum), JAJA od kur zielononóżek* (9 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
JAJA, z których wyrabiamy Sielską kluskę, pochodzą od kurek zielononóżek chowanych na wolnym wybiegu. Pozyskujemy je lokalnie - bezpośrednio z małych polskich gospodarstw.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przed spożyciem gotować we wrzącej osolonej wodzie przez 5-6 minut, nie hartować (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1528 kJ / 360 kcal
Tłuszcz: 2,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Węglowodany: 72 g
w tym cukry: 1,6 g
Błonnik: 1,8 g
Białko: 13 g
Sól: 0,04 g

INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać gorczycę.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu

Producent / dystrybutor – nazwa i adres P.P.H. Tabit Sp. z o.o., Kołłątaja 44, 05-402 Otwock
WEGAŃSKI Nie
WEGETARIAŃSKI Tak
BEZ GLUTENU (w składnikach) Nie
CERTYFIKAT BIO Tak
Gwarantowany termin przydatności 360 dni
BEZ CUKRU (w składnikach) Tak