Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
OPIS Makaron wyprodukowany w włoskiej mąki kukurydzianej i ryżowej. Dzięki wykorzystaniu najwyższej jakości składników oraz nowoczesnej technologii produkcji, makaron zachowuje sprężystość, kształt i kolor podczas gotowania. Makaron doskonale łączy się z sosami, np. kremowymi, lekkimi, z małymi kawałkami mięsa i warzyw. Idealnie smakuje z sosem bolońskim i parmezanem. Spróbuj go także w połączeniu z sosami i innymi produktami pomidorowymi. Ten makaron spaghetti z łatwością owinie sobie każdego smakosza włoskiej pasty wokół... widelca.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Zagotować wodę w proporcji 1 litr wody na 100 g makaronu. 2. Do gotującej wody wrzucać stopniowo makaron, nie przerywając wrzenia. 3. Gotować 7-8 minut na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając. 4. Po ugotowaniu makaron odcedzić i podawać.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1489 kJ/351 kcal Tłuszcz: 2,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g Węglowodany: 75 g w tym cukry: 2,8 g Błonnik: 2,2 g Białko: 6,8 g Sól: 0,005 g
INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać soję
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.