Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA makaron gotować w osolonej wodzie przez około 4-6 minut w proporcji 100 g makaronu na 1 l wody.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu po ugotowaniu Wartość energetyczna: 640 kJ / 152 kcal Tłuszcz: 1,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g Węglowodany: 22 g w tym cukry: 1,0 g Błonnik: 4,6 g Białko: 11 g Sól: 0 g SKŁADNIKI MINERALNE Żelazo 3,3 mg (24 %*) Mangan 0,50 mg (25 %*) Miedź 0,40 mg (40 %*) Kwas foliowy 61,3μg (31 %*) *dzienna referencyjna wartość spożycia składników mineralnych (dla osoby dorosłej).
INFORMACJA ALERGENNA Produkt może zawierać alergeny: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, JAJA.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.