Poprzedni
Następny

MAKARON (RYŻOWY) ŚWIDERKI BEZGLUTENOWY BIO 250 g - APOTHEKE

11,39 zł
Brutto
SKŁADNIKI
mąka ryżowa* 90 %, skrobia z tapioki*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Makaron gotować w dobrze osolonej wodzie z kroplą oleju (100 g makaronu na 1 litr wody) przez 8-9 minut, od czasu do czasu mieszając. Po osiągnięciu wymaganej miękkości natychmiast odcedzić, przelać zimną wodą i dodać kilka kropli oleju.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1432 kJ/342 kcal
Tłuszcz: 2,0 g
w tym kwasy nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 76 g
w tym cukry: 0,7 g
Błonnik: 2,6 g
Białko: 7,0 g
Sól: 0,01 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze do 25 i wilgotności względnej do 70 %. Nie wystawiać na bezpośrednie działanie promieni słonecznych.
Producent / dystrybutor – nazwa i adres MEDIATE S.R.O., DOLNI LIBCHAVY 325, 56116 LIBCHAVY
WEGAŃSKI Tak
WEGETARIAŃSKI Tak
BEZ GLUTENU (w składnikach) Tak
CERTYFIKAT BIO Tak
Gwarantowany termin przydatności 100 dni
BEZ CUKRU (w składnikach) Tak
Bez Glutenu (Deklaracja) Tak