Poprzedni
Następny

MAKARON (KUKURYDZIANO - RYŻOWY) LASAGNE BEZGLUTENOWY BIO 250 g - FARABELLA

17,39 zł
Brutto
EAN13 8056774003671 Marka FARABELLA (makarony)
SKŁADNIKI
mąka kukurydziana* 70 %, mąka ryżowa* 30 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Makaron Farabella produkowany jest w Fara San Martino (Włochy), we wschodniej części Parku Narodowego Majella, miejsca znanego na całym świecie jako stolica wysokiej jakości makaronu. Nasze produkty wytwarzane są z wyselekcjonowanych surowców i w procesach zgodnych z włoską tradycją oraz środowiskiem, które zapewnia nam czyste powietrze i naturalną wodę źródlaną. 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przygotuj swój ulubiony sos w ilości wystarczającej, aby zmiękczyć lasagne podczas pieczenia.
Wlej trochę sosu na dno naczynia do pieczenia i ułóż jedną warstwę lasagne (bez nakładania się).
Na wierzch nałóż sos i wybrane składniki, a następnie układaj naprzemiennie warstwę lasagne/sos/inne składniki.
Przykryj naczynie folią aluminiową i piecz w nagrzanym do 180°C piekarniku przez około 30 minut. Zdejmij folię pod koniec pieczenia, jeśli chcesz uzyskać złocistą skórkę na wierzchu.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1500 kJ / 350 kcal
Tłuszcz: 1,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 78 g
w tym cukry: 1,5 g
Błonnik: 1,8 g
Białko: 6,4 g
Sól: 0 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać soję.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu,
Producent / dystrybutor – nazwa i adres BIOALIMENTA SRL - ZONA INDUSTRIALE SNC 66015 FARA SAN MARTINO (CH)
WEGAŃSKI Tak
WEGETARIAŃSKI Tak
BEZ GLUTENU (w składnikach) Tak
CERTYFIKAT BIO Tak
Gwarantowany termin przydatności 120 dni
BEZ CUKRU (w składnikach) Tak
Bez Glutenu (Deklaracja) Tak