Poprzedni
Następny

MAKARON (SEMOLINOWY) TAGLIATELLE BIO 500 g - RAPUNZEL

9,99 zł
Brutto
SKŁADNIKI
ekologiczna mąka z PSZENICY durum

OPIS
Tagliatelle – płaski, długi makaron wytwarzany jest z semoliny PSZENICY durum. Powolne i delikatne suszenie w niskich temperaturach zapewnia pyszny smak i konsystencję „al dente” podczas gotowania. Delektuj się makaronem z ulubionym sosem!

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Na 100 g makaronu zagotuj 1 litr wody ze szczyptą soli. Wrzuć makaron do wrzącej wody i dokładnie wymieszaj. Pod koniec gotowania dolej trochę zimnej wody, aby zatrzymać wrzenie i odcedź makaron.
Czas gotowania: 8 minut

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1519 kJ / 358 kcal
Tłuszcz: 1,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 73 g
w tym cukry: 3,4 g
Błonnik: 2,4 g
Białko: 12 g
Sól: <0,01 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać GORCZYCĘ i soję.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Producent / dystrybutor – nazwa i adres RAPUNZEL NATURKOST GMBH, RAPUNZELSTRABE 1, D-87764 LEGAU
WEGAŃSKI Tak
WEGETARIAŃSKI Tak
BEZ GLUTENU (w składnikach) Nie
CERTYFIKAT BIO Tak
Gwarantowany termin przydatności 150 dni
BEZ CUKRU (w składnikach) Tak