Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
OPIS Makaron ten wyrabiamy wyłącznie z mąki ryżowej, bez dodatku pszenicy. Jego sprężystość to zasługa specjalnych metod wyrabiania i suszenia ciasta. Zastosowanie matryc z brązu nadaje makaronikom chropowatą powierzchnię zapewniającą idealne przyleganie sosu.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Przed spożyciem gotować 5 minut al dente 4 minuty, nie hartować (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g Wartość energetyczna: 1483 kJ / 350 kcal Tłuszcz: 1,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g Węglowodany: 75 g w tym cukry: 1,5 g Błonnik: 4,6 g Białko: 8,0 g Sól: 0 g
INFORMACJA ALERGENNA W zakładzie produkowane są również wyroby zawierające GLUTEN i JAJA, które pomimo dołożenia starań mogą wystąpić w produkcie
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu