Poprzedni
Następny

MAKARON (RYŻOWY RAZOWY) ŚWIDERKI BEZGLUTENOWY BIO 250 g - PASTA NATURA

9,79 zł
Brutto
EAN13 8050534143898 Marka PASTA NATURA (makarony bezglutenowe)
SKŁADNIKI
ekologiczna mąka ryżowa pełnoziarnista.

OPIS
Makaron wyprodukowany z mąki ryżowej. Dzięki wykorzystaniu najwyższej jakości składnika oraz nowoczesnej technologii produkcji, makaron zachowuje sprężystość, kształt i kolor podczas gotowania.
Makaron doskonale łączy się z sosami, np. kremowymi, lekkimi, z małymi kawałkami mięsa i warzyw. Idealnie smakuje z sosem bolońskim i parmezanem. Spróbuj go także w połączeniu z sosami i innymi produktami pomidorowymi.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Do garnka wlać 1 l wody na 100 g makaronu i dodać łyżkę oliwy z oliwek. Doprowadzić wodę do wrzenia, dodać sól około 10 g grubej soli. Dodać makaron do wrzącej wody i gotować przez 7 - 8 minut. Odcedzić makaron i doprawić według uznania.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1579 kJ/373 kcal
Tłuszcz: 2,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 77 g
w tym cukry: 0,8 g
Błonnik 3,5 g
Białko: 7,9 g
Sól: 0,02 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Producent / dystrybutor – nazwa i adres ALBERTENGO, Via Carde, 2/A, 12030 Torre San Giorgio
WEGAŃSKI Tak
WEGETARIAŃSKI Tak
BEZ GLUTENU (w składnikach) Tak
CERTYFIKAT BIO Tak
Gwarantowany termin przydatności 180 dni
BEZ CUKRU (w składnikach) Tak
Bez Glutenu (Deklaracja) Tak