Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Zagotować 1 L wody, dodać 100 g makaronu i sól. Gotować ok. 8 minut od czasu do czasu mieszając.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 1497 kJ / 354 kcal Tłuszcz - 3,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,7 g Węglowodany - 65 g w tym cukry - 1,4 g Białko - 12 g Sól - 0,01 g Tiamina: 0,52 mg (47 %)** Magnez: 225 mg (60 %)** Cynk: 2,6 mg (26 %)** **dzienna referencyjna wartość spożycia witamin (dla osoby dorosłej)
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu