Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
redeem
Wartość produktu poniżej minimalnej wartości do naliczenia punktów. Dodaj większą ilość do koszyka i sprawdź liczbę punktów w podsumowaniu koszyka.
OPIS Makaron Novelle z zielonego groszku jest wytwarzany w 100 % z mąki z zielonego groszku. Jest zdrową alternatywą dla tradycyjnych makaronów wytwarzanych z mąki pszennej, jest mniej kaloryczny i dostarcza wielu cennych składników. Zalety Makaronu Novelle z zielonego groszku: - Zdrowy, dzięki zawartości fosforu, który pomaga w utrzymaniu zdrowych kości i zębów - Fit, dzięki wysokiej zawartości białka, które przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej - Wygodny, przygotowuje się go znacznie szybciej i łatwiej niż warzywo z którego pochodzi - Świetnie sprawdzi się w różnego rodzaju daniach, takich jak sałatki czy zapiekanki.
Spożywaj 0,5 porcji (50 g ugotowanego makaronu) dziennie w ramach zróżnicowanej diety i aktywnego trybu życia. Opakowanie zawiera 5 porcji produktu po ugotowaniu. 50 g makaronu przed ugotowaniem stanowi 100 g makaronu po ugotowaniu.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Zagotować wodę w proporcji 1 litr wody na 100 g makaronu. 2. Do gotującej wody wrzucać stopniowo makaron, nie przerywając wrzenia. 3. Gotować 4 minuty na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając. 4. Po ugotowaniu makaron odcedzić i podawać.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g po ugotowaniu Wartość energetyczna: 753 kJ/178 kcal Tłuszcz: 0,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g Węglowodany: 28 g w tym cukry: 2,2 g Błonnik: 7,1 g Białko: 11 g Sól: <0,01 g Fosfor: 239 mg (34 %)*
* - dzienna referencyjna wartość spożycia fosforu (dla osoby dorosłej)
INFORMACJA ALERGENNA Produkt może zawierać GLUTEN (pszenica, żyto) oraz jaja.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.