Poprzedni
Następny

MAKARON (KONJAC) UDON BEZGLUTENOWY BIO 385 g (300 g) - DIET-FOOD

11,19 zł
Brutto
EAN13 5903933645278 Marka Diet-Food
SKŁADNIKI
woda oczyszczona, ekologiczna mąka konjac 3,4 %.

OPIS
Głównym składnikiem Bio Diet Udon jest Glukomannan konnyak - rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konnyak. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyaku Noodles. Największymi konsumentem tej żywności na świecie są Japończycy.

Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny w wodzie błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez PSZENICY i glutenu, produkt 100 % pochodzenia roślinnego, może być przechowywany w temperaturze pokojowej przez około rok, certyfikowany przez JAS (Japanesse Agricultural Standard), jest przezroczysty, bez własnego smaku, łatwo wchłania aromat dodatków i przypraw, jest szybki w przyrządzeniu, smaczny i zdrowy.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wypłukać starannie makaron pod ciepłą, bieżącą wodą. Gotować lub smażyć 2-3 minuty. Dodać bezpośrednio do potrawy.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 30 kJ / 7 kcal
Tłuszcz: <0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: <0,2 g
w tym cukry: <0,1 g
Błonnik: 2,6 g
Białko: <0,1 g
Sól: <0,1 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od 5 do 28°C.

Producent / dystrybutor – nazwa i adres MIPAMA E.Z. SZAFARZ SPÓŁKA JAWNA, ROGATKA 7A, 62-860 OPATÓWEK
WEGAŃSKI Tak
WEGETARIAŃSKI Tak
BEZ GLUTENU (w składnikach) Tak
CERTYFIKAT BIO Tak
Gwarantowany termin przydatności 250 dni
BEZ CUKRU (w składnikach) Tak
Bez Glutenu (Deklaracja) Tak